Известие

Collapse
No announcement yet.

Гръмна ми двигателя... къде да го правя?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гръмна ми двигателя... къде да го правя?

Здравейте,

В понеделник имаш нещастието да ми гръмне двигателя (2.0 ТС) и в момента имам много готина алфа 156 дето не може да отлепи .

Това, което се знае за сега е, че биелата на втори цилиндър е пробила блока на двигателя. Друго още не се знае щото двигателя не е свалян, нито отварян.

Имате ли идея колко струва сваляне и качване на двигател и основен ремонт. Опитвам се да се ориентирам в нещата .

За съжаление Румен ме изненада неприятно, че от две години двигатели не правел . Много жалко.

В момента се опитвам да реша в кой сервиз да я правя (след като си намеря и двигател) и освен качеството, цената също е определяща.

Предварително благодаря.

Кофти колега. Един съвет от мене купи си друг мотор иначе се вкарваш в ебаси филма. Да не говорим че и ще е по ефтино.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

АбсолютнО! Ако не си обслужвал мотора скоро и не си набил пари в него, направо взимай нов двигател и си обслужи него!

Ако не бях правил обслужване на моя 5000км преди да влезе за ремонт, щях да се метна и аз направо да купя цял двигател
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Така и така ще купуваш блок. Купи си цял мотор и си щракай с пръсти.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Че ще е нов мотор това е 100% сигурно. Все пак на "новия" стар мисля също да му направя един основен ремонт, че знам ли в какво състояние е и той. Така и така ще се сваля двигателя поне да си го направя читаво да знам, че мога да разчитам на него.

Аз затова питам за някакви ориентировачни цени и сервизи.

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

А и аз вече съм почнал да търся (разгледах и по форума), но ако някой има идея къде мога да намеря читав мотор да свирка. Трябва ми 2.0 ТС.

Comment

Първоначално публикувано от stiff Покажи съобщение
            Че ще е нов мотор това е 100% сигурно. Все пак на "новия" стар мисля също да му направя един основен ремонт, че знам ли в какво състояние е и той. Така и така ще се сваля двигателя поне да си го направя читаво да знам, че мога да разчитам на него.

Това е много относително колега за цените. Зная че труд за основен ремонт е около 800лв. Оттам нататък каквото дойде а цените са корави. Може с всичко да стъпиш на 2500 примерно може и 4000 и отгоре да удариш. Затова купи един здрав мотор обслужи го и квото дойде. Току виж се включиш в 2 и малко хиляди, като ще си имаш и доста части от стария
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Виж в раздела с Платените Обяви! Ферарист-а внася 156-ци от Англия с читави мотори!!! И цените са му човешки!!
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

А и аз вече съм почнал да търся (разгледах и по форума), но ако някой има идея къде мога да намеря читав мотор да свирка. Трябва ми 2.0 ТС.
                Защо ти е 2.0 земи 1.8 по-добрия вариант според мене
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                  Защо ти е 2.0 земи 1.8 по-добрия вариант според мене
                  На 1.8 май му е друга електрониката!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                    На 1.8 май му е друга електрониката!
                    Това се оправя ма от двойките съм чувал ,че по-малко ражда ....
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Здравейте,

В понеделник имаш нещастието да ми гръмне двигателя (2.0 ТС) и в момента имам много готина алфа 156 дето не може да отлепи .

Това, което се знае за сега е, че биелата на втори цилиндър е пробила блока на двигателя. Друго още не се знае щото двигателя не е свалян, нито отварян.

Имате ли идея колко струва сваляне и качване на двигател и основен ремонт. Опитвам се да се ориентирам в нещата .

За съжаление Румен ме изненада неприятно, че от две години двигатели не правел . Много жалко.

В момента се опитвам да реша в кой сервиз да я правя (след като си намеря и двигател) и освен качеството, цената също е определяща.

Предварително благодаря.
                      Колега я разкажи по-подробно как точно го счупи и с какво масло стана ...

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                        Това се оправя ма от двойките съм чувал ,че по-малко ражда ....
                        Може би да но си зависи и от предишния собственик!А относно електрониката ще излезне скъпичко пък и трябва някой майстор да ти я поставя и двг трябва..по лесно е един 2.0 ТС няма смисъл да си усложнява живота!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

1.8 може да върви и с електрониката от 2.0.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мисля да е 2.0 все пак. Експерименти не ми се правят.

Хора ако някой знае за някоя 2ка дето се предлага да свирка. Може и да е само блока с другите работи в него.

За съжаление Ферариста няма наличен.

Comment

Мисля да е 2.0 все пак. Експерименти не ми се правят.

Хора ако някой знае за някоя 2ка дето се предлага да свирка. Може и да е само блока с другите работи в него.

За съжаление Ферариста няма наличен.
                              звънни на Никола Николов от Драгичаво сигурен съм че има
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15669
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X